Air Launcher Pro System

Njut av friheten att kunna ha en liten lätt apportkastare som du kan ha med och använda överallt, och både kunna ha vanliga dummisar och en X2-8 apportkastare i västen utan problem. Att man sedan kan ha både ljud och koppla på flera slavkastare efter behag så man får en fullfjädrad apportkastare för 6 dummisar och ljud är bara ett av alla plus som du får på köpet.

Om du sedan önskar vilja ha flera apportkastare utställda för verklig avancerad träning så är systemet klart för det med, du kan styra minst 4st apportkastare / träningsredskap ifrån din sändare.

Om du sedan önskar kunna styra fler än 4 olika träningsredskap så kan du ha hur många träningsredskap som helst knutna till just din sändare, bara att välja vilka träningsredskap du vill använda just då, det är den ultimata friheten att kunna träna med det man vill på högsta nivå.

Om detta inte räcker så har systemet en räckvidd på 2 km och du kan ställa dina redskap vart du vill, som diken bakom berg, hus, kullar, skog, buskar osv. Bara ställ den där du vill kunna skjuta ifrån och glöm allt med att du behöver fri sikt till redskapet för att det skall fungera, det är vi helt ensamma om att kunna erbjuda. Glöm att du behöver dra ut en 25cm lång antenn på din sändare för att det skall fungera. eller har en 9cm lång antenn som är ivägen i fickan, vår antenn är specialutvecklad och är bara 15mm lång som sticker ut ifrån sändaren.

Air Launcher Pro System är det systemet som klarar allt detta och lite till.

Hela systemet är kompatibelt, så tex. Ljudenheten, batterierna och X2-Slavkastaren passar till alla träningsredskap och flyttas lätt runt.

Alla redskap som ingår i detta system använder en och samma sändare, det innebär att du bara behöver en sändare till att kunna styra alla dina redskap.

Alla apportkastare drivs av tryckluft som man antingen pumpar i själv eller automatiskt med en kompressor, beroende på modell.

Alla produkter är utvecklade och byggs av oss själva, allt ifrån lödning av komponenter på kretskorten, till att 3D printra delar till dem, till programmeringen av varje mikroprocessor, till att såga och borra all aluminium och montering. Mycket jobb! Absolut, men det säkerställer att allt är av högsta kvalite´, och att man får det bästa för sin hundträning.

 

Alla produkter i Air Launcher Pro Systemet säljs bara av Dummies.se

X2-8 Apportkastare

De små lätta X2-8 kastarna är perfekta kastare att använda när man är ute själv och tränar och framför allt om du inte kan använda skott där du tränar. De får lätt plats i västen och är väldigt enkla att använda. Dessa får man själv pumpa upp trycket med en företrädesvis liten elektrisk luftpump. Liten film om hur lätt man skruvar på skjutrören om man tagit av dem.

Du kan använda den vart som helst, då den inte låter speciellt högt när man skjuter iväg dummisen.

Skjutlängden är ungefär 25 meter beroende på skjutvinkeln, jämför inte den med en skottapport kastare där man skjuter iväg en apport ifrån där man står.

X2-8:an är tänkt att stå på det avstånd som man önskar träna på. Systemet klarar mer än 2km avstånd, hinder som skog, buskar, träd, kullar, diken, hus är inget hinder för systemet, det är vi ensamma om. Ju längre bort du ställer apportkastaren ska du tänka på att rikta apporten så att den skjuter högt istället för långt, det ger din hund en chans att se apporten när den skjuts iväg.

Den lilla X2-8 kastaren använder ett standard Bosch 18V POWER FOR ALL batteri, och det är lagom med 2.5 Ah storlek till kastaren, men man kan använda både större och mindre. Alla träningsredskap som ingår i Air Launcher Pro Systemet använder dessa batterier, det gör att du kan använda batterierna till alla träningsredskap, och samma laddare.

Efter att man skjutit alla apporter ifrån din enhet så är det dags att gå och ladda om med dummies och att fylla alla luftbehållare med tryckluft igen, enklast är att använda en elektrisk liten luftpump för bil, det tar ca: 15-20 sekunder att fylla varje luftbehållare till 7 bars tryck, som är det normala arbetstrycket. Film på pumpning av en X2-8.

Det enda kravet på luftpumpen är att den har nippel för Schrader ventil (vanlig bilventil), och att man kan se vilket tryck man pumpar i. Mer info om pumpar m.m under fliken ”Mer Info”.

Önskar man kunna skjuta fler apporter från den lilla X2-8 så är det bara att koppla på 1-3st X2-Slavkastare och på så sätt kunna skjuta upp till 8st dummies ifrån en X2-8. Varje X2-Slavkastare har precis som X2-8:an 2 skjutrör, det gör också att du kan rikta och ha olika skjutvinklar på varje kastare. Den är även klar för att koppla på en ljudenhet för att få And, Rappöna och Fasan ljud, som man styr ifrån sändaren. Film på montering av en ljudenhet.

2st X2-slavkastare inkopplat ger skjutrör för 6st dummies och då kan man även koppla på en ljudenheten med 3 ljud, istället för ljud kan man koppla på ytterligare en X2-Slavkastare.

Sändaren i Air Launcher Pro Systemet klarar att hantera 4st fullt utrustade X2-8:or med ljud och slavkastare samtidigt, det ger dig tex. möjligheten att styra över 4 separata kastare med totalt 24st dummies och ljud på samtliga 4 apportkastare.

Vikten utan batteri är 2.7 Kg

Batteriet väger ca: 250-350 gram beroende på storlek.

Längden 40cm med skjutrören på, utan 26.5cm  (De är väldigt lätta att skruva av/på).

Bredd 18.5 cm

Höjd 14.5cm

 

 

X2-8 med ljudenhet och Bosch All Alliance 18V batteri.

X2-Slavkastare

De små lätta X2-Slavkastarna kan man koppla på alla kastare och andra produkter i Air Launcher Pro Systemet, och på så sätt utöka antalet dummies man kan skjuta ifrån en enhet. Den drivs av den master enhet som har batteriet och elektroniken, som tex. X2-8:an , X-Box , Dummie Dropper.

Du kan använda den vart som helst, då den inte låter speciellt högt när man skjuter iväg dummisen.

Perfekt att kunna koppla på en eller flera X2-Slavkastare om man är flera som tränar.

Skjutlängden är ungefär 25 meter beroende på skjutvinkeln, jämför inte den med en skottapport kastare där man skjuter iväg en apport ifrån där man står.

X2-Slavkastaren har en ca:1 meter lång kabel som du ansluter i den enhet som du vill använda den på, och fördelen är att du kan rikta den vart du vill, och ha en annan skjutvinkel. 

Efter att man skjutit alla apporter ifrån din enhet så är det dags att gå och ladda om med dummies och att fylla alla luftbehållare med tryckluft igen, enklast är att använda en elektrisk liten luftpump för bil, det tar ca: 15-20 sekunder att fylla varje luftbehållare till 7 bars tryck, som är det normala arbetstrycket.

Vikten är 2.5 Kg

Längden 40cm med skjutrören på, utan 26.5cm  (De är väldigt lätta att skruva av/på).

Bredd 18.5 cm

Höjd 14.5cm

Sändar enheten

 Hjärtat i Air Launcher Pro Systemet. Liten och lätt, enkel att använda med massor av funktioner.

Sändaren är helt egen utvecklad av Apport Verkstan, den består av högteknologisk teknik och en mikroprocessor med över 1000 rader kod som styr allt. Efter att testat så många olika system så insåg jag att det inte finns något som alltid fungerar i alla lägen och utvecklade istället ett eget för detta.

Sändaren och alla redskap använder licensfria frekvenser på UHF 866Mhz. Systemet har i princip obegränsade antal ”kanaler” som den sänder på och är nästan omöjlig att störa ut.

Allt detta gör att du har en sändare som du använder till alla dina träningsredskap i Air Launcher Pro Systemet, och överföringstekniken gör att du inte behöver tänka på om du har mottagning eller inte, den fungerar överallt, bakom berg, i diken, bakom buskar osv. 

Sändaren är som 4st i en, man har 4 olika ”kanaler” A-B-C-D som man först väljer med de röda knapparna, då får du tillgång till att använda de gröna knapparna 1-6 och de vita knapparna 1-3 (som normalt är för ljudenheten) för just den bokstaven du valt, har du flera träningsredskap ute, så väljer du bara den bokstav som den har och på så sätt har du tillgång till alla knappar för just den bokstavs enheten. det finns ytterligare 3 knappar som sitter mellan siffrorna 1-6, de ger en funktion att siffrorna mellan den knappen sänds, så det ger möjlighet till tex. dubbelskott.      

Eftersom det är vi själva som har utvecklat systemet och bygger sändarna, så är det lätt att tex. beställa ytterligare en sändare till sitt system om man är flera som vill kunna styra träningsredskapen om man har många utplacerade.

Vikten är 250 gram

Längden 140mm inkl. antenn

Bredd 77mm

Höjd 37mm

Drivs av ett std. 9V batteri.

 

X-Box-8

Den extremt lilla X-Box:en, är en mottagarenhet för Air Launcher Pro Systemet.

X-Box:en har uttag för ljudenhet och X2-Slavkastare, man väljer själv vad man vill koppla på för den träningen man vill göra just då. Perfekt om man bara vill köra ljudet. En liten film om hur enkelt det är att koppla på enheter.

X-Boxen klarar 3st X2-Slavkastare och en ljudenhet, eller 4st X2-Slavkastare.

Lådan är i 4mm tjock ABS plast, helt vattentät. Jordpinnen är i 6mm galvaniserat stål.

Vikten är 0.45 Kg utan batteri.

Batteriet väger ca: 250-350 gram beroende på storlek.

Höjd 15cm

Bredd 11 cm

Tjocklek 7cm utan batteri, med Bosch 2.5Ah batteri 9.5cm

Dummie Dropper

 

Under prototyp bygge just nu.

 

En liten dummie och bolldroppare för 3st dummies eller bollar. Droppar nästan helt ljudlöst.

Klarar upp till 500 grams dummies.

Dummie Droppern kan även hantera en ljudenhet och en X2-Slavkastare. (En utvärdering pågår om man även skall kunna koppla på en Slav Dummie Dropper på den, för ytterligare 3 dummisar).

Vikten är 1.8 Kg utan batteri.

Batteriet väger ca: 250-350 gram beroende på storlek.

Längd 

Bredd 

Höjd 

V6

 

Under konstruktion just nu.

 

En liten helautomatisk apportkastare för 6 dummies.

V6 kastaren har en kompressor inbyggd för att pumpa upp trycket automatiskt efter man skjutit en dummies. V6 kastaren använder samma batterityp som alla andra redskap i Air Launcher Pro Systemet. Ljudenheten kan även anslutas till denna.

Längd

Bredd

Höjd