L&M Dummies

Våra allt i ett Linje & Marking dummies är utvecklade för att kunna användas i alla väder, miljöer och för all slags träning. De är utformade så att de står stadigt om man använder dem till linjetags träning, samtidigt som de är väldigt lätta att kasta.

Dessa dummies är helt perfekta för grundträning av den unga hunden i linjetagsträning både på land och vatten. De är helt enkelt ett perfekt komplement till alla slags vanliga dummisar.

Dummisarna har en PVC yta som är både tålig och lätt att hålla rena, de blir inte blöta som en tyg dummie, så de är helt perfekta att använda på vintern och i vatten, om de blir smutsiga så är det bara att skölja / dra bort det. Bägge ändarna är helt platta så det främjar hunden att bära dem på mitten och inte som en ”påse”. Botten och toppen är gjorda i ett eget tillverkat gummi, 5mm tjockt. PVC ytan är matt så hundarna får bra grepp samtidigt som de syns väldigt bra på långt håll, även på vatten.

De kan fås i flera färger, både enkel färger eller dubbelfärger.

Blanda som du vill mellan blått, rött, gult, vitt och grönt.

Botten är nomalt alltid svart och toppen normalt svart, men du kan även välja vit topp.

Man väljer även om man önskar få den med kastsnöre/kula eller med rem, eller helt utan.

L&M Dummisen finns i 2 storlekar.

  • Den mindre är 21cm och väger ca: 260 gram
  • Den större är 29cm och väger ca: 390 gram.
  • Diametern är 7cm.
  • Längden på både remmen och snöre/kula är lika lång som dummisen.

På dessa dummisar är det inte någon masstillverkning på, utan man beställer sin dummie som man själv vill ha den, så tillverkar vi den efter ditt önskemål.

Eftersom vi tillverkar dem helt själva, så är det självklart att man kan få dem i andra längder, olika längd på dubbelfärgerna, eller vad man nu önskar, bara ringa eller maila för att få det man önskar.

L&M Dummisarna är helt egentillverkade.

Kärnan består av en stav med inbyggd vikt i ena ändan.

Utanpå kärnan sitter ett rör av Polyetencellplast med slutna celler.

Ytterst sitter PVC/plastmaterialet som är mycket rivtåligt, lätt att rengöra, vattentät och ogenomskinligt, behåller sin färg även i starkt solljus, matt yta och tillverkat i Tyskland av 600 g/m² (lastbilspresenning).

I toppen och botten sitter en special gjort lock i termoplastisk gummi (TPE), dessa tillverkar vi också även själva.

Allt limmsvetsas ihop med ett special lim, och blir som ett homogent yttermaterial.

Kast remmen är i nylon och 20mm bred.

Kast snöret är i 6mm nylon med en egengjord kula i ABS, Den är större och lättare (10 gram) än de man är van vid. Den störra storleken på kulan är för att få bättre grepp även med vantar och att den inte ska dingla så mycket när hunden springer med dummien.

Vill du veta mer eller är osäker, tveka inte att ringa eller maila oss.

 

Hitta än bra dummis är kanske inte det lättaste. Här är några saker att tänka på.

  • Vad skall du använda den till för sorts träning.
  • Vilken färg eller färger skall den ha.
  • Föredrar du rem eller kastsnöre.
  • Skall du använda dem på vatten.
  • Skall du använda dem på vintern i snö.
  • Rekommenderar Dummies.se för vanliga dummies.

 

I

Film vattenmarkering med L&M Dummie

Vanliga frågor?

Hur lång tid tar det att få sin beställning?

Eftersom vi tillverkar dummisarna efter önskemål så tar det lite tid att tillverka dem. Normal tid att tillverka en tar ca: 7-10 dagar om allt finns hemma. Om man beställt flera upp till 5st så tar det ungefär samma tid, mycket av tiden går nämligen åt att låta limsvetsarna torka i flera omgångar.

VILKA FÄRGER SER HUNDAR BÄST?

De flesta människor kan se “alla regnbågens färger” från rött till violett, men hundar har inte samma ljusreceptorer i ögonen som oss så de kan inte se den röda delen av regnbågens färgspektrum. Däremot kan de se de gula och blå färgerna, så en hund ser en regnbåge som många olika nyanser av gult och blått.

VILKA FÄRGER KAN HUNDAR INTE SE?
De röda och orange färger som hunden inte kan se kommer den istället att se som olika nyanser av gulbrunt. Hunden ser också grönska som gräs, träd och andra växter i de här nyanserna. Du kanske ser den där röda bollen som ligger i buskarna väldigt tydligt, men din hund ser både bollen och gräset som något brunt. Om du däremot köper en gul eller blå boll kommer din hund att se färgen lika tydligt som dig.

Som tur är för hundar använder de sitt luktsinne mer än sin syn, så det kommer inte vara så svårt att hitta bollen på gräsmattan, oavsett vilken färg den är.

Vilka färger rekommenderas?

Använd vita, gula eller blåa vid enfärgat om de skall se dem bäst.

Vid dubbelfärger så använd någon av ovanstående färger som en av de ingående färgerna om de skall se dem bäst.

Hundarna kan ju urskilja alla färger men som en annan nyans, så använd ditt smaktycke på färger på dummisarna, beroende på vad du skall använda dummisen till.

Vilken storlek på dummisen skall jag använda?

De L&M dummisar vi har är antingen 21cm eller 29cm långa, bägge går att använda som linjetags dummie, men den längre är ju att föredra om du vill träna din hund på längre avstånd. Bägge dummisarna är lätta och kasta, självklart är den mindre lite lättare att få iväg lite längre.

Vad är så speciellt med era dummisar?

Våra dummisar ersätter inte vanliga tygdummisar, utan de är framtagna för att man skall slippa bära med sig flera olika dummisar om man vill träna tex. linjetag och vatten apportering när man är ute och tränar. Våra dummisar är helt platta i ändarna som motverkar att hunden vill bära dem som en ”påse”och ytterhöljet består av ett kraftigt ”lastbilpressenings PVC” som gör att de inte blir ”blöta” eller att snö fastnar på dem utan det är bara att dra bort. All tyngd ligger i botten så de är lätta att kasta och de står stadigt när man anväder dem som linjetags dummie.