Mer Information

 

Under uppbyggnad
Här finns mer information om allt.

Att tänka på om Systemet

X2-8

X2 Slave

X-Box

Sändare

Räckvidd

Luftpumpar

Batterier

Dummies

 

Att tänka på om Systemet

Air Launcher Pro Systemet är inte en enda produkt som man investerar i, det är ett helt system av olika träningsredskap som man kan använda samma sändare till. Batteriet/laddare, ljudenheten och den lilla X2-Slavkastaren går att använda på alla produkter.

Alla har inte fördelen att alltid kunna skjuta skott för sin hund eller man tränar ensam med sin hund där man bor. Att då ha möjligheten att kunna använda tex. en X2-8 för att ställa ut och själv styra när man vill skicka iväg en dummie är fantastiskt. Att då kunna utveckla sin träning genom att tex. ha flera X2-8:or utställda på olika ställen i terrängen, och kunna lägga till ljud och flera X2-Slavkastare på varje X2-8:or efter behag just då, är oslagbart. En annan dag kanske man vill träna bara med ljudstörning, och då koppla in en ljudenhet på alla eller en enhet är frihet. Med alla produkterna i systemet kan man både själv och med andra bygga upp alla möjliga scenario för din hund.

Sändaren i systemet är helt utvecklad för att kunna styra alla våra produkter i systemet. Du behöver bara en för att kunna styra allt, men samtidigt ha möjligheten att införskaffa ytterligare sändare om ni är flera som tränar och styra samma eller olika redskap samtidigt. Sändaren hanterar alla produkter i Air Launcher Pro Systemet, den kan styra minst 4st olika redskap samtidigt genom att välja den bokstav A till D på sändaren som du vill kunna styra just då, när man tex. skjutit en apport ifrån enhet A, väljer man valfri bokstav (det redskap du sedan vill kunna styra) och styr då över nästa produkt.                                                                                                                                                                Varför minst 4 olika redskap, jo vissa produkter använder olika siffror för att droppa, skjuta osv, och då kan man ha flera olika produkter på samma bokstav (kanal) mer om det i bruksanvisningen för sändaren och respektive produkt. Så även om man har fler enheter som har samma bokstav så kan man tex. välja just den enheten för den dagens träning eller så väljer man att använda båda samtidigt och kan då få tex. 2st A enheter att skjuta iväg en apport på 2 helt olika platser samtidigt.                                                                                                                Sändaren har även 3 knappar för ”dubbelskott”, det ger möjligheten att om man tex. har en X2-8:a med 1-2 slavkastare inkopplade, så kan man med en knapptryckning skjuta iväg 2 apporter samtidigt, och eftersom varje slavkastare kan man rikta åt vilket håll som helst och även skjutvinkeln så får man apporterna att skjutas iväg åt helt olika håll.

Nu kanske man börjar förstå att systemet är väldigt flexibelt och kombinationerna är nästan oändliga. Det man skall tänka på när man införskaffar flera produkter är vilken bokstav man önskar på nästa enhet, det kanske känns svårt i början men kontakta oss så hjälper vi er med det. Normalt så får första enheten man införskaffar bokstaven A, nästa B sedan C och D. Varje enhet är knuten till just din sändare. (På sändaren finns ett nummer som du anger vid nästa beställning bara).

X2-Slavkastaren och ljudenheten fungerar på alla produkter och det är bara att flytta runt dem dit du vill ha den just då.

Man har självklart möjligheten att beställa ett komplett första paket, med allt som behövs för att komma igång. Eller så väljer man själv vilken pump och/eller batteri som man vill använda, och beställer det själv ifrån valfritt ställe.  (Läs mer om luftpumpar och batterier nedan).

En och samma sändare styr upp till 4 st X2-8:or med en ljudenhet på varje kastare

En och samma sändare styr upp till 4 st X2-8:or med en ljudenhet och 2st X2-Slavkastare inkopplad på varje kastare

En och samma sändare styr upp till 4 st X2-8:or med 3st X2-Slavkastare inkopplad på varje kastare då utan ljudenhet

En och samma sändare styr upp till 4 st olika redskap samtidigt, blanda som man önskar för ett träningspass

X2-8

Den lilla X2-8:an är flaggskeppet i Air Launcher Pro Systemet, den är liten så man kan ta med sig den i västen, den är lätt knappt 3kg med batteriet, den har bärhandtag om man vill bära den, den är perfekt för att börja med skjutapporter för hunden då den inte låter så mycket men tillräckligt för att trigga hunden och kan användas överallt. Eftersom den är fjärrstyrd så väljer du själv på vilket avstånd du vill skjuta på.

 

X2-Slavkastare

Kommer snart info

X-Box

Kommer snart info

Sändare

Kommer snart info

 Räckvidd

 

Räckvidden har alltid varit ett problem för alla som tillverkar fjärrstyrda redskap för hundträning, dels för att all utrustning placeras på marken och då normalt behöver en lång antenn, och att det finns regler för hur stor effekt man får sända med och på vilka frekvenser utan tillstånd. 

Normalt önskar man gömma sina redskap bakom buskar, träd, i diken, bakom kullar osv. Men där tar det normalt stopp för de allra flesta system som idag finns på marknaden, om man ska få kontakt med sitt redskap behöver man fri sikt till redskapet för att få mottagning.

Aur Launcher Pro Systemet har inte det problemet, du kan i princip ställa ditt redskap vart du vill, på upp till 2 km avstånd. Det har varit ett av de allra viktigaste och längsta utvecklingsjobben i hela systemet, jag vill kunna ställa mina kastare och andra redskap där de gör mest nytta, inte ha betänkligheter om att jag har någon mottagning eller inte.

På mer normala avstånd! upp till ca:300 meter räcker det att du håller sändaren i maghöjd för att allt skall fungera smärtfritt. Över 300 meter avstånd kan man behöva höja sändaren till brösthöjd om terrängen är väldigt kuperad och med mycket skog och buskar.

Hela överföringstekniken använder licensfria frekvenser på UHF 866Mhz.

Inte det enklaste och billigaste systemet att använda, men det funkar alltid överallt, och det är det viktigaste.

 

Luftpumpar

Den luftpump som vi just nu rekommenderar heter Cycplus A2, det är den som också ingår i paketen. den har 2st 2.6 Ah Lion batterier i sig, laddas via USB och väger bara 325 gram, liten och behändig, man kan ställa in ett fast värde för trycket, ladda mobiltelefonen med den, pumpa upp bildäck, cyckeldäck m.m. Den räcker till att pumpa upp en luft tub ca:60 gånger innan man behöver ladda den, efterson den laddas med USB-C uttag så går det utmärkt att ladda den i fält med en Powerbank (samma som till en telefon).

Som de allra flesta andra pumpar har den bara skruvfäste för Schrader ventiler, och det är meckigt att behöva skruva på och av nippeln för varje lufttub, så ifrån oss ingår en snabbkoppling för Schrader ventiler. Se den i action här.

Annars är det fritt val att använda vilken pump som helst för Schrader ventiler (bildäcksventil). Det man skall tänka på är att man måste ha en mätare för trycket och den skall klara att pumpa upp till minst 7 bar, man kan använda handpump också om man föredrar det (kraftig sådan). Har ni frågor om lämpliga pumpar går det bra att kontakta oss, vi har testat väldigt många olika pumpar.

 

 

Batterier

Batteriet till hela systemet är valt till Bosch POWER FOR ALL: 18 V-batteriet för alla Home & Garden-verktyg.

Dessa batterier ingår även i POWER FOR ALL ALLIANCE som just nu består av 11 olika fabrikat på batterier som alla passar till varandra.

Dessutom utvecklar Bosch även en ny generation batterier med högre kapacitet som heter POWER PLUS som även är både mindre och lättare, och som går att använda i Air Launcher Pro Systemet.

 

Dummies till Air Launcher Pro Systemet

Dummisarna som bara ingår till en X2-8 kastare, är väldigt speciella för att vara så effektiva och hållbara för just detta systemet.

De är 17cm höga och 7cm i diameter och väger knappt 100 gram, de består av en kärna av ABS plast som är brotchad till att passa perfekt på skjutrören, Det gör att skjutröret av aluminium inte slits alls. Yttertyget är av slitstarka Oxford Polyesterväv 600D, toppen av svart TPU, väldigt slitstarkt.

Vi rekommenderar inte att använda andra dummisar än de ifrån oss, då andra tillverkare har en aluminium insats i sina dummisar som snabbt sliter ner skjutrören på alla våra apportkastare som har skjutrör i aluminium för att hålla ner vikten, dessutom går de inte att skjuta så bra då de läcker mer luft och är gjorda för stål skjutrör med O-ring. 

De finns i Vit – Grön – Blå och Gul. Det följer endast med en Gul och en Blå dummis till en X2-8. Till X2-Slavkastaren måste man beställa dummisar.